Az új színészgeneráció

Akiknek már nem kell tanulniuk – csak önmagukat adniuk.

Akinek nem kell hajbókolniuk – csak maguk előtt alázatosnak lenni.

Akiknek nem kell ezer dolgot kipróbálni – csak meglelni azt az egyet, ami abban a pillanatban pont a megfelelő lesz.

Akiknek nem kell másoktól átvenni,

csak látni, érezni a másikat, és

megalkotni magukban a hozzájuk megfelelő komplementert, de azt úgy, hogy az a kiegészítő tapadni fog a másikhoz,

csak ellenállni, hogy magába fogadjon bármit, ami nem ő,

bírni a két felület közötti feszültséget, ami továbbrepít,

meglelni a harmóniát, ahogy együtt mozog, és senki nem mondhatja, hogy jó vagy nem jó, mert aki látja, érzi, az hatása alatt van, és aki nem érzi, annak szavát nem lehet hallani az ovációban.

 

Ezek a fiatalaok, ezek a lélekben fiatalok az igazi színészek. Akik magukból mint feneketlen kútból hozzák elő az újabbnál újabb kincseket, akik hozzáférnek Atlantisz mélyéhez, amihez akkor, abban az időben is csak néhányan, ők azok, akik szerénynek látszanak, de nem ismerik sem ezt a szót, sem a gógösséget, nem ismerik a tanulást, csak a szolgálatot az élet iránt, a néző iránt, a szerep iránt.

Láttam már őket. Érzem őket. Átlökik az érzelmi információt, a lelki lenyomatot, látom szemmemmel kinn, de érzem magamon belül. Bármely pici a szerep, az tökéletesen van megalkotva, mert másmilyenre nem is képesek. Megragad bennem, mint egy mágneses kristály, ami a szívemhez tapad.

A nézőnek az az üzenetem,  hogy élvezzed, és utána fogalmazd meg saját magadnak, másnak, hogy szeretted, mert egyszerű vele az élet.

A direktornak azt, amit a ihletnél belinkelt interjúban üzen Ónodi Eszter: “Ha összeraknának húsz másik színésznővel, első blikkre valószínűleg simán átnézne rajtam a castingdirektor. De ha megvan irántam a rendezői bizalom, óriási átváltozásokra vagyok képes.” – tessék hinni bennük, tessék engedni, hogy kiterjedjenek a térben! A jolly jokerek bármely helyzetre rászabják magukat!

A színésznek azt üzenem, hogy a szerepben, amit megalkottál, egy voltam veled.

A színészpalántáknak pedig azt kell átadnom, és ez a legfontosabb, a legszentebb: hallgass magadra, nézz mélyen bele abba a kútba saját magadba, ne félj az ismeretlentől, attól a másik világtól, ahová azért mész be, hogy onnan valami szentet hozzál ki.

Tedd meg, ha akarod fogd elképzelt kezemet, mert én is voltam már lenn, és visszajöttem, te is vissza fogsz jönni, és gyönyörű égköveket hozol ide – ez a te szolgálatod. Ez a te szentséged. Ezért élsz.

Az életed értelmét találod meg ebben a teljességben!

Legyen az életnek hála!

Ihlet a szinhaz.hu oldaláról, Ónodi Eszter riport.

Comments

comments

Tags: , , , ,

Szeretnéd mélyebben átérezni, megérteni?

Ha TÖBBRE vágysz, mint amit a blogon mindenki számára olvashatóvá teszek, ha ÉRDEKELNEK a mélyebb írásaim, amiket csak a hírlevélolvasóknak küldök, és ha meg szeretnéd kapni a "Hogyan segíti az életed kiteljesedését az IKERLÁNG SZERELEM, és mi az a 11 hiedelem, ami tönkreteheti az ikerláng élményt" írást... akkor JELENTKEZZ:

NEM küldök spamet, és nem adom ki másnak az e-mailcímedet. Egy a titkokból: a TITOK nem azért titok, mert titkolják, hanem azért, mert akiknek IGAZÁN szól, ők nem akarják megismerni - örülök, hogy te már elindultál a megismerés felé :-)
Follow Me on Pinterest

Adományodat köszönettel fogadom


Hiszek abban, hogy jó emberek a pénzt, mint energiát is áramoltatjuk, hogy én és mások is saját eszközeinkkel és szeretetünkkel is segíthessük, és így a szeretetet is áramoltatjuk! Köszönöm szépen a támogatásodat magam és az általam segítettek nevében!
 

Archívum – havonként, naponként

2018. január
h k s c p s v
« ápr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

“Szavam meghallják, kik között a béke követe lépdel”

s lelkük lelkeim közé költözik.
A fénnyel. (KoshKinga)"

Ha itt olvasgatva lelked szava felhangosul,
szellemed azt közvetíti feléd, hogy
itt igaz szót hallasz, őszinte, lelkiekben gazdag információkat,
akkor tudd: FELADAT VÁR, ITT AZ IDŐ!

Engedd, hogy szellemed irányítson e feladat felé!

Titkos Emléktár

Van valami, amit csak tet tudhatsz magadról, amit sűrű repkény befed... Te tudhatod, neked kell felfedezned. Itt az idő rá....

Szakrális geometria a magyar táncban

Talán még a szó előtt született a zene. Mi magunk nem is emlékezünk, de a testünk, amely a zenére lendül...

Close