Szakrális geometria a magyar táncban

Talán még a szó előtt született a zene. Mi magunk nem is emlékezünk, de a testünk, amely a zenére lendül mozgásba, amikor szárnyalni akar a lelkünk szavára – a testünk emlékezik.

Csodálatos!

Szent (szakrális) geometria, Életmag, Az Élet-virága. Az Élet-magjának szerkezete, szabályos testek, téridő, dimenziók.
Zene: Brahms, Magyar tánc 5., animáció: IEOIE
Idézet a youtube oldalról, köszönjük a Szent Geometria oldalnak.
“A szakrális geometriát a különböző szent ábrázolásokban és az építészetben is megfigyelhetjük. Ez az értékrendszer visszavezet bennünket a történelem előtti időkbe, ahol a maga sokszínűségében egy univerzális emberi kultúrát jelenít meg előttünk. A szakrális arányok és ábrázolások a Föld számos szent helyén ma is megtalálhatók. Talán úgy érthető meg a legkönnyebben mint egy világnézet ami a szimbolikus egyezések alapján mutatja be a különböző kultúrák közös gyökereit. Vallásos szimbólum-rendszerek összefüggései, magában foglalva a végtelent, a tér-időt, az intelligenciát és megjelenési formáit. Az általánosan elfogadott nézet szerint a geometria és a matematikai arányosság megtalálható a hullámokban (a zenében, a fényben, stb) így a kozmológiában is.
 
Segítségével kiterjeszthető az emberi gondolkodás, könnyebb megérteni a modern tudományt, és a különböző tudományos elméleteket. Lásd pl.: Húrelméletek és „M” elmélet melyek szerint nem csak az általunk megélt 3+1 dimenzió létezik, hanem 11, 12, illetve 26. Ezek az elméletek általában nem számolnak a filozófiai aspektusokkal, mint például: ha a különböző dimenziók érintkeznek illetve bármilyen hatással vannak egymásra, akkor nem érdemes számolni őket, hiszen változásukból adódóan megszámlálhatatlanok. Az intelligencia és az idő hatására megváltozó anyagi tér illetve a megfigyelő tudatos léte is újabb kérdéseket vet fel.
A szent geometria az egyetemes tudás megértéséhez viszi közelebb tanulmányozóját.”
Sokszor elgondolom, hogy mennyi motiváció, élet-tudat, erő van ezekben a zenéinkben:

Természetesen kerestem egy palotást is:

Az első videó egy csodálatos zenei- geometriai mestermű, ami mintha kinyitna egy időkaput a teremtés felé! – a többit azért válogattam még hozzá, mert tovább, még mélyebben át akartam érezni a dallamot, és meditálni azon, hogy honnan jövünk, és hová tartunk…

 

Drága Lélektársak, a zene, a tánc örömét adom át nektek ezzel az összeállítással, azt a rezgést, azt a boldogságot, amit én éreztem míg néztem és hallgattam!

Aranyfényű szeretettel,

Kosh Kinga

Comments

comments

Tags: , , , ,

Szeretnéd mélyebben átérezni, megérteni?

Ha TÖBBRE vágysz, mint amit a blogon mindenki számára olvashatóvá teszek, ha ÉRDEKELNEK a mélyebb írásaim, amiket csak a hírlevélolvasóknak küldök, és ha meg szeretnéd kapni a "Hogyan segíti az életed kiteljesedését az IKERLÁNG SZERELEM, és mi az a 11 hiedelem, ami tönkreteheti az ikerláng élményt" írást... akkor JELENTKEZZ:

NEM küldök spamet, és nem adom ki másnak az e-mailcímedet. Egy a titkokból: a TITOK nem azért titok, mert titkolják, hanem azért, mert akiknek IGAZÁN szól, ők nem akarják megismerni - örülök, hogy te már elindultál a megismerés felé :-)
Follow Me on Pinterest

Adományodat köszönettel fogadom


Hiszek abban, hogy jó emberek a pénzt, mint energiát is áramoltatjuk, hogy én és mások is saját eszközeinkkel és szeretetünkkel is segíthessük, és így a szeretetet is áramoltatjuk! Köszönöm szépen a támogatásodat magam és az általam segítettek nevében!
 

Archívum – havonként, naponként

2018. január
h k s c p s v
« ápr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

“Szavam meghallják, kik között a béke követe lépdel”

s lelkük lelkeim közé költözik.
A fénnyel. (KoshKinga)"

Ha itt olvasgatva lelked szava felhangosul,
szellemed azt közvetíti feléd, hogy
itt igaz szót hallasz, őszinte, lelkiekben gazdag információkat,
akkor tudd: FELADAT VÁR, ITT AZ IDŐ!

Engedd, hogy szellemed irányítson e feladat felé!

MAGarok! Férfiak és asszonyok! Indítsuk a tudati hálót!

Te kedves, te lelkes, te csodálatos MAG lény, aki itt élsz MagyarHonban, vagy beszélsz magyarul, vagy csak bármi okból közösséget...

Ön-MAG-odnak higgy!

Világunk ma a hiszékenységről, annak kihasználásról, az álhírekről és a hírcsömörről szól. De szól arról is, hogy egyre több minden...

Close