Vannak-e spirituális betegségek, és ragályosak-e, vagy csupán …

Az írás célja egy sorvezető segítségével árnyalni a történetet, és szeretetet sugározni mindegyik résztvevő felé, inkább csak mosolyogva, mint a Nap, és nem dermesztve, mint a szél. Ugye te is szereted a meséket? Mert én igen!

Az eredeti cikkben spirituális betegségekről van szó, mint spirituális gőg, spirituális ego, másokkal szembeni elítélés. Én ezeket nem minősítem betegségeknek, bár a továbblépést minden egyes előtt vagy után hangsúlyozom.

A dőlt betűs szöveg az eredeti cikkből származik, utána a kiegészítésem. Link a végén, forrásként jelölve.

1. Fast-food (Gyorsétel) Spiritualitás: a spirituális átalakulást nem lehet gyorstalpalón megszerezni.

Igaz, de az is, hogy mindenki magának egy megismert folyamatot aztán röviddé, könnyen felidézhetővé, gyorsan használhatóvá, egyfajta saját magára kifejlesztett életelixírré változtathat. Tapasztalatból beszélek, érdemes!

 2. Hamis Spiritualitás: Erre az álspiritualitásra az jellemző, hogy úgy viselkedünk, öltözünk és beszélünk, ahogy szerintünk egy spirituális embernek illik.

Igaz, de nem olyan nagy baj ez, ha a másik oldalról nézzük. Segített a divat eljuttatni azokhoz is a hírt, akiket a spiritualitás régi, kicsit rejtőzködő stílus egyszerűen a kezdeti vakság miatt nem érintett volna meg. Nem baj az, hogy valami nemcsak a beavatottakon keresztül terjed, a postásnak nem kell minden küldeménnyel egyet értenie.

 3. Zavaros Motivációk: A fejlődés iránti vágy ugyan valódi és tiszta, de sokszor keveredik mögöttes motivációkkal, mint például: a mások szeretete iránti vágy, a valahová tartozás vágya, a belső ürességünk megtöltésének szükséglete, az a hiedelem, hogy a spirituális úton majd megszabadulunk a szenvedéstől, a különlegesség iránti vágy, a jobbá válás vágya, az Egység megélésének vágya.

Hja, de legalább van motiváció, mert az kell a dualitás világába, és ne feledjük, amikor indultunk, az volt a kiinduló alap, a sérülések, és azok által bevonzott vágyak,  onnan lehetett elrugaszkodni. Ezért ezt sem érdemes ostorozni, hanem hálát adni azért, hogy elindultunk a segítségével. – Már megint ott tartok, hogy innen, a másik oldalról, felűről nézve minden jó.

 4. Azonosulás a Spirituális Megtapasztalásokkal: Ha ebben a betegségben szenvedünk, akkor az egónk azonosul a spirituális megéléseinkkel, önmagának tulajdonítja azokat, és elhiszi, hogy ő ezeknek a megtestesítője és előidézője. Általában ez a betegség elég hosszúra nyúlhat, főként azoknál, akik megvilágosodottnak hiszik magukat és/vagy spirituális tanítóként funkcionálnak.

Erről tudok a legkevesebbet, de annyit mégis, hogy van ennek egy párja is, amikor azt hiszi az ego, hogy minden amit megtapasztalunk, ugyanúgy megvan másoknál is, és eszébe sincs megosztani. Vagyis a spirituális tanítóság nem végcél, az egy szint, és szükség is van rá, sok embert el tud indítani, csak el is kell eresztenie a tanítónak ezt a szerepet, vagy a tanulónak leválni, amikor neki már nem tud többet adni a tanító. Mi tartaná a kedves tanítót ott, ahol van, ha nem az, hogy tud átadni? Mi hallgattatná el azt az embert, akinek nem szabad még megosztani, ha nem az, hogy amit ő megosztani tud, az nem értékes – látszik, hogy én ennek a másik oldalában (elhallgató)  voltam benne, időnként még vagyok is, ezért kérdezzetek, mert nem biztos, hogy magamtól megosztom, hisz azt gondolhatom, más is tudja.

5. A Spirituális Egó: „golyóálló” egó-szerkezet. mindezt a spiritualitás nevében.

Igaz, ez egy betokosodott gócpont, sajna nem túl sok jót tudok mondani róla, mint azt, hogy az ego itt megpihenhet, ha ezeket a társaságokat, szerepeket csak erre használjuk, megnyugodhatunk, felkészülhetünk a további útra.

 6. Spirituális Tanítók Tömegtermelése: A probléma nem az, hogy ilyen tanítók tanítanak, hanem, hogy úgy állítják be magukat, mint akik már elérték a spirituális mesterszintet.

Ez is egy indok arra, hogyha érzésed szerint elérted a mesterszintet, akkor élj úgy, és mondd ki bátran! Ugyan ezt a szintet már ők degradálták szóbelileg, nade innen nézve kit érdekel? Az elmének tanítanak, mert a lélek csak érezni akar, a szellem pedig megnyilvánulni. Ők az elme számára léteznek, de én be merem vallani, hogy nekem szükséges időnként visszamenni az elme szintjére, mert még a legtöbb emberrel nem megy más kommunikáció. Így aztán az élet megnyilvánulását tanulom tőlük. Olvasom az írásaikat, vagy hallgatom őket, ha úgy érzem, annak van itt az ideje. Tegyél így, és hagyd az ítélkezést másra, több időd lesz József Attila szerint is játszani!

 7. Spirituális Gőg „Jobb vagyok, bölcsebb vagyok, mások felett állok, mivel spirituális vagyok.”

Igen. Van. Ez sima ego, ami spirituális pihenőkor beüt. Na inkább másszunk tovább, de előtte megjegyzem, hogy a legveszélyesebb tanításuk az, már amennyiben elhiszed, hogy mindenkinek hosszú utat kell bejárnia. Ez nem igaz. Lehet hogy a tanító hoszú utat járt be, még valószínűbb, hogy csupán hosszú ideje van ebben a közegben. Valójában lehet az az út egy pillanat is, sem az időtartama, sem a hossza nem von le és nem ad az értékéhez, mert nincs értéke az útnak. Az csak van.

 8. Csoport-Elme:. Azok az egyének és csoportok, melyeket megfertőzött a csoport-elme, eltaszítják a csoport sokszor íratlan szabályainak nem megfelelő embereket, viselkedési formákat, körülményeket.

Hibának tartanám, ha ezért te, aki olvasod, elkerülnéd az ilyen csoportokat, bár amit leír, az igaz. Ha tetszik, állj meg, élvezzed, ha nem jön be, vagy lejárt az időd rá, menj tovább.  Olyan sokszínűek, amik néha magukban nem mernek még megmutatkozni! Még több lesz belőlük, belőled, és mersz majd változni is, mint a szivárvány! Ekkor már nem is lesznek csoportok, csak egymással kapcsolódó szivárványsínű egyéniségek!

 9. A Kiválasztottsági Komplexus: Fontos különbség van aközött, hogy valaki felismeri a számára legmegfelelőbb utat, tanítót és csoportot, illetve, hogy azt hiszi, megtalálta Az Egyetlent.

Ez most nekünk, magyaroknak igen fontos, mert ebbe az irányba haladunk, vagyis hogy MI VAGYUNK a kiválaszott, a legrégebbi, a legigazabb nép, igaz a béka valaga alól indultunk, vagyis amennyiben csak arra használjuk ezt az egojelenséget, hogy az egyensúlyi szintig utazunk ezen a vonaton, felhozzuk a nemzeti tudatunkat arra a szintre, amikor már nem tartjuk magunkat alacsonyabb rendűnek, az miért is lenne betegség? Tudod, a szer dózisától függ, hogy gyógyszer vagy méreg. Használd jól, ne uralkodjon feletted, és te sem próbálj meg segítségével uralkodni másokon – de ne is hagyjad, hogy bárki ezzel uralkodhasson feletted.

 10. A Halálos Vírus – „Megérkeztem a spirituális út végére

Igazából ez a legjobb érzés, mert elkezdhetjük az ÉLETNEK nevezett utat. Ha olvasol most, akkor te is élsz, és együtt örülhetünk.  – Lehet, hogy régen ez a halál volt, de most nem kell testet váltani ahhoz, hogy így érezzünk. Viszont ha újra a spirituális út hív, válaszd újra azt. Tényleg csak rajtad áll. Egyébként írtam erre egy meditációt a halállal azonosított érzet megismerésére és elfogadására, ezáltal a félelem feloldására, viszont a zenéje nem az én tulajdonom, szóval az jelentkezzen érte, aki bármi értéket is tud ajánlani , amit én tovább ajánlhatok Fekete Kiss Sándornak a zenéért.

 Ui: Szeretném tudatosítani a Kedves Olvasóban, hogy ezek a „veszélyek” mindannyiunkat fenyegetik, és mindannyian bele is esünk némelyik csapdába. Forrás: Spirituális úton terjedő betegségek

Ha csak kőnek érezzük, vagy a kő ellentétének az úton, ami az árok, vagy tengelyakasztó akkor jobban érezhetjük magunkat. A csapdákat el kell kerülnünk, mondja az elme, de a követ… a kővel annyi mindent tehetünk, persze ha látjuk, érezzük az úton.

Az én utóiratom: az írás jópofa, és úgy éreztem, érdemes minden egyes „betegségmintázatot” nem rossz, bár nem is jó, ugyanakkor nem elkerülendő csapda, de életszagú történésre változtatni lehet.  Sőt, meg is kell említeni, hogy a kövek ennél sokkal többfélék, nem egyszer álruhás kristályok, úgyhogy ha megtetszik valamelyik, lépjünk rá, vegyük fel, rúgjunk csak bele, élvezzük már azt az utat!

Saját magamra egyet tudtam vonatkoztatni, azt, hogy bizony én elhallgattam sok történetet eddig, mert azt gondoltam, mindenki tudja. Ez inkább hiány, vagyis kő helyett a kiegészítője, tengelyakasztó lyuk volt. De most kifelé tartok belőle, így addig fogok történeteket írni, amíg úgy érzem, van olyan, amit esetleg nem tudtok, vagy nem úgy, nem teljesen, nem olyan szépen, és ez az én motivációm, hogy megmutassam a fénylőt, tisztát, teljeset, elfogadással, szeretettel – ez az én segítségem felétek, és magam megmutatása saját felsőbb énem felé.

Legyen az életnek hála!

 

Eddig csak álmodtunk az életben, de mostmár éljük az álmainkat! Az írásaim ITT az AranyKori virágzásról, bőségről szólnak, úgy, ahogy azt álmodtam, és életszagúan felöltöztettem!

Comments

comments

Tags: , , , ,

Szeretnéd mélyebben átérezni, megérteni?

Ha TÖBBRE vágysz, mint amit a blogon mindenki számára olvashatóvá teszek, ha ÉRDEKELNEK a mélyebb írásaim, amiket csak a hírlevélolvasóknak küldök, és ha meg szeretnéd kapni a "Hogyan segíti az életed kiteljesedését az IKERLÁNG SZERELEM, és mi az a 11 hiedelem, ami tönkreteheti az ikerláng élményt" írást... akkor JELENTKEZZ:

NEM küldök spamet, és nem adom ki másnak az e-mailcímedet. Egy a titkokból: a TITOK nem azért titok, mert titkolják, hanem azért, mert akiknek IGAZÁN szól, ők nem akarják megismerni - örülök, hogy te már elindultál a megismerés felé :-)
Follow Me on Pinterest

Adományodat köszönettel fogadom


Hiszek abban, hogy jó emberek a pénzt, mint energiát is áramoltatjuk, hogy én és mások is saját eszközeinkkel és szeretetünkkel is segíthessük, és így a szeretetet is áramoltatjuk! Köszönöm szépen a támogatásodat magam és az általam segítettek nevében!
 

Archívum – havonként, naponként

2018. január
h k s c p s v
« ápr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

“Szavam meghallják, kik között a béke követe lépdel”

s lelkük lelkeim közé költözik.
A fénnyel. (KoshKinga)"

Ha itt olvasgatva lelked szava felhangosul,
szellemed azt közvetíti feléd, hogy
itt igaz szót hallasz, őszinte, lelkiekben gazdag információkat,
akkor tudd: FELADAT VÁR, ITT AZ IDŐ!

Engedd, hogy szellemed irányítson e feladat felé!

Ál-arcok a tükörben

Mily furcsa az emlék, amikor nem ugyanazt látjuk, akik mi vagyunk. Nehéz is lehet elfogadni, akik vagyunk. Az élet könnyen...

KK: Tisztán

Tisztul a szerepünk, tisztulnak a gondolataink, tisztán lépünk a fényre, a fénybe, önmagunkba. Áteresztők leszünk, tündöklőek vagyunk.... Te, én, mi...

Close