Mire jó a pozitív gondolkodás

A pozitív gondolkodás a negatívnak az ellentéte, és mind a kettő az egységtől elfelé visz.

Évtizedeken keresztül nyomták belénk ezoterikus és spirituális hitkérdésként, hogy pozitívan kell gondolkodni, de ez inkább csak a gondolataink elnyomása, vagy megerőszakolása felé vitt el.

Persze nekem jobb, ha a környezetemben pozitívan gondolkodnak, hisz nem bombáznak mindig negativizmussal. Voltaképpen az a legjobb, ha semmivel sem bombáznak, de ha már hallok valamit, jobb, ha az jó érzést kelt bennem. Vagy…

Vagy az lenne a legjobb, ha semmit sem minősítek rossznak vagy jónak. Meghallgatom, és információnak tartom, ennyi. Aztán annak, hogy kell-e ez nekem, vagy nem. Aztán lehet hogy megérzem, mennyire jó ez a gondolat annak, aki felém adta…. innentől meg már kommunikáció.

Azonban a negatívan gondolkodó, abba belegárgyuló emberkéknek átmenetileg melegen tudom ajánlani a pozitív gondolkodást, úgymint a negatív gondolatoknak pozitívra való cseréjét. Nincs arra adat, hogy lerontaná a pozitív gondolkodás a negatív hatását, de legalább időnket kiegyenlíti a negatív és pozitív között.

Nem kell a pozitív gondolkodás sem?

De mi jó helyette? Az, hogy nem gondolkodunk?

Eléggé közel járunk az igazsághoz, csak éppen a nem gondolkodást, vagyis az elme pörgését nagyon nehéz létrehozni. Inkább azt javaslom elsőre, hogy gondoljuk el, amit elgondolunk, de igyekezzünk utána az összes többi dolgot is elgondolni, és ne minősítsük jónak és rossznak, hanem ha már minősíteni akarunk, minősítsük nekünk szükségesnek avagy nem szükségesnek.

Például jó az eső? Ilyenkor májusban csodálatos. Vagyis elgondolom, hogy esik az eső, aztán hogy süt a nap, aztán persze a virágokra terelődik a gondolatom, és az almafára, és arra, hogy leverte az eső a gyümölcsfa virágát, és eszembe jut, hogy már meg voltak porozva – és így tovább. Nem minősítek, hisz minek? Az eső nem rossz, ha én benn vagyok. De akkor sem, ha én kinn vagyok a meleg esőben, és süt a nap is, és forgok lenn a fűben mezítláb, és kitárom a karom, és nézek fel az égre.

Folytathatnám, de nem.

Csak levonom a tanulságomat: mindenki azt gondol, amit akar. De ha a negatívból akarunk az egyensúly felé menni, jót tehet ám a pozitív gondolkodás. Ha meg már az egyensúlyból akarunk továbbmenni? Akkor inkább ne is gondolkodjunk, csak engedjük be magunkba az információkat és érzeteket, és aztán az alapján haladjunk valamerre…

 

Comments

comments

Tags:

Szeretnéd mélyebben átérezni, megérteni?

Ha TÖBBRE vágysz, mint amit a blogon mindenki számára olvashatóvá teszek, ha ÉRDEKELNEK a mélyebb írásaim, amiket csak a hírlevélolvasóknak küldök, és ha meg szeretnéd kapni a "Hogyan segíti az életed kiteljesedését az IKERLÁNG SZERELEM, és mi az a 11 hiedelem, ami tönkreteheti az ikerláng élményt" írást... akkor JELENTKEZZ:

NEM küldök spamet, és nem adom ki másnak az e-mailcímedet. Egy a titkokból: a TITOK nem azért titok, mert titkolják, hanem azért, mert akiknek IGAZÁN szól, ők nem akarják megismerni - örülök, hogy te már elindultál a megismerés felé :-)
Follow Me on Pinterest

Adományodat köszönettel fogadom


Hiszek abban, hogy jó emberek a pénzt, mint energiát is áramoltatjuk, hogy én és mások is saját eszközeinkkel és szeretetünkkel is segíthessük, és így a szeretetet is áramoltatjuk! Köszönöm szépen a támogatásodat magam és az általam segítettek nevében!
 

Archívum – havonként, naponként

2018. január
h k s c p s v
« ápr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

“Szavam meghallják, kik között a béke követe lépdel”

s lelkük lelkeim közé költözik.
A fénnyel. (KoshKinga)"

Ha itt olvasgatva lelked szava felhangosul,
szellemed azt közvetíti feléd, hogy
itt igaz szót hallasz, őszinte, lelkiekben gazdag információkat,
akkor tudd: FELADAT VÁR, ITT AZ IDŐ!

Engedd, hogy szellemed irányítson e feladat felé!

Mit tegyek? Segítesz?

Sokan írnak, sokan kérdezik, hogy mit tegyenek, tudok-e segíteni, vagy konkrétan kérnek, hogy segítsek. Előrebocsátom, hogy nagyon fontos segíteni, ezért...

Egy tavaszi nap szerelme

Kilenc éve írtam, és ma rátaláltam, akkor egy régebbi március 26-ról írtam. Mert a március 26.ák sorjáznak, ahogy napok sorjáznak,...

Close