Mit tegyek? Segítesz?

Sokan írnak, sokan kérdezik, hogy mit tegyenek, tudok-e segíteni, vagy konkrétan kérnek, hogy segítsek.

Előrebocsátom, hogy nagyon fontos segíteni, ezért is kérdeztem meg az olvasókat, nagyon örültem a válaszoknak, máskor is meg fogom kérdezni, és mindenkinek ezt javasolom. Továbbra is fogom a blogot olvasókat kérdezésre bátorítani, és fogok azon kérdések alapján posztokat írni.

Viszont.

Elég gyorsan elérkezett az a pont, amikor nem tudok már név szerint válaszolni a levelekre, megkeresésekre, és tanács kérésekre. Egyrészt azért, mert véges az idő, amit vele tölthetek, továbbá mert össze-vissza jönnek a kérdések, például kommentben, e-mailben, itt a FB-on, és elkeveredhetnek, másrészt nem tudom összepárosítani az előzményekkel, mindenhol más a feladó, az aláírás, a név, így aztán nincs teljes képem a körülményekről. A téma ráadásul nagyon intim és érzékeny, és sokan elsőre, meg másodikre sem, csak mondjuk még később tárnak fel annyit magukból, hogy igazán megérzem a helyzetüket.   Itt a megoldási javaslatom, ami kissé mederbe tereli a kérdéseket… így tudok segíteni, és ennyiben:

A Kosh Kinga blog, vagyis a portám, udvarom – ahol vannak jó, szép, és remélem hasznos dolgok

Van a blog, ami nagyon jó dolog, mert sokan olvashatják, akik hasonló kérdésekkel szembesülnek,  és már keresnek, vagy véletlenül találják az adott írást. Mellesleg ha sokakat akarok segíteni, és ráadásul ingyenesen, akkor időm nagy részében azt választom, hogy  ide, a blogra, mindenkinek illetve akárkinek szánva  írok. Az ingyenes azt jelenti, hogy nem fizetsz érte pénzt, számomra meg azt jelenti, hogy azt és annyit teszek, ami belőlem belűről jön, és azt a részét mindenképpen megteszem, mert így érzem jónak. Persze ha segítettem, akkor tudod, hogy hálálhatod meg. A pénz nélkül adott dolgokat pénz nélkül is meg lehet ám hálálni, de értékelve, megköszönve, továbbajánlva, vagy ki tudja, legyél kreatív. Az ingyenes nem azt jelenti, hogy nem adunk érte semmit, hanem hogy nem pénzt adunk érte. Persze ezt sem várom el, maradjunk annyiban, hogy én így működök, és persze hasonló embereket szeretek magam körül látni és érezni.

A blog olyan, mint a ház eleje, és az udvar. Színes, szagos, és a kerti asztalon még képzeletbeli tea is van, mellette olvasnivaló, lehet hallgatni, lehet beszélgetni, én többnyire hallgatok, figyelek arra, amit mondtok, aztán írok megint egy posztot. Amit pedig nem beszélünk meg az udvaron, arra ott van a ház fogadószobája, a szalon… Vagyis a hírlevél témái. Valahogy így, ugye?

A hírlevél, vagyis a fogadószoba, a szalon… fontos a közös érdeklődési kör, vagyis hogy kölcsönösen megfeleljünk egymás ízlésének, hiszen itt már mondhatni beszélgetünk.  – a blog JOBB oldalán a lehet feliratkozni az oldalsávban.

Akik komolyabban érdeklődnek, még több információt, cikket, meglátást kapnak a hírlevélre feliratkozva, hiszen a mélyebb témákról nem beszélünk a blogon… A hírlevelet jelenleg is írom, vagyis akkor van újabb, ha feltöltök… Ha feliratkozol, három féle okból kifolyólag kapsz hírlevelet: 1-feliratkozástól számítva bizonyos számú nap elteltével 2-szerdánként a blog egy heti terméséről 3-amikor mindenkinek kiküldök valami miatt, az adott napon.

Ide akkor várlak, HA MÁR elhatároztad, hogy dolgozol önmagadon, teszel magadért. Természetesen bármikor leiratkozhatsz, tedd is meg, ha már nem érdekel – jelenleg nem lehet visszairatkozni, vagy még nem találtam meg, hogy hogyan lehet (ha véletlenül iratkozol le, én tudlak vissza kattintani csak, ilyen a szoftver)

Van azonban pár dolog, amit nemhogy a kertbe, de már a kertkapura kiírnék, így most ki is írom magamból:

KERTKAPURA IS KIÍROM: nem mondom, meg, hogy mit tegyél! SEM A BLOGON, sem a hírlevélben.

Mit tegyél? Csak azt, amit saját magadban érzel. 

Soha senki másnak ne engedd meg, hogy megmondja, mit tegyél! Ez csak te vagy, csak neked szabad eldöntened. Pont elég baj, hogy sok területén az életünknek mások mondják meg, mit kell tennünk, sőt még azt is megmondanák, mit higgyünk.

Ezért most rögtön ajánlom itt egy másik cikkemet: Kinek higgy? CSAK saját magadnak. 

Van olyan, hogy szabad akarat. Sőt, amennyiben én nem használom az egó eszközeit, mint manipulálás, érzelmi zsarolás, akkor igazán meg lehet éreznie a másiknak, hogy mi az ő saját szabad akarata. Valamint, amikor igazán szeretünk, akkor a leginkább tiszteletben tartjuk a másik szabad akaratát. Mert akkor szabad akarnia, ha nem befolyásolom.

Én bármit is teszek, nem akarok befolyásolni, arra a térfélre nem megyek át. Maradok saját térfelemen, és megmutatom a gondolataimat, az igazságot, amit annak érzek, amit mások nekem elküldenek, vagy megmutatnak saját magukból. Nem azért teszem, hogy te ÍGY VAGY ÚGY döntsél, hanem egyszerűen teszem, mert úgy érzem, ez helyes, és hogy nekem ezt meg kell tennem. Te pedig tedd meg azt, amit neked meg kell tenned.

Segíthetek? Egyáltalán, miben tudok segíteni?

Rengeteget tudunk segíteni egymásnak, ez igaz. Tudunk információt adni, mások történeteit megosztani, saját szívünket kitárni, saját példát mutatni. Nem megfogható ezek hatása, mégis van. Egy szabad döntésre megfelelő támogató, de nem felülíró és felülbírásló légkör létrehozása segít a döntésben, és mégsem befolyásol.

Bármennyire is meg tudom mondani, hogy hogyan kell példának okáért a wordpress blogon egy cikket publikálni, (már ha ez egyértelmű lehet, minden esetre egyértelműbb, mint ikerláng szerelemben tanácsot adni) de sem a betűtípust, sem a formát, még inkább nem mondhatom meg, milyen tartalommal lesz az jó…

Ugye érzed, milyen kevés dolgot lehet követendő példaként eléd állítani? Az ikerláng szerelemben, az önmegvalósításban, saját magunk megismerésében, fájdalom feldolgozásában csak annyit mondhatunk a másiknak, hogy “magad számára válaszd a legmegfelelőbb megoldást”. Vagyis amiket írok, megosztok, azok csak példák, és nem követendőek, csak lehetőségek.

Én csak arról tudok beszélni, hogy én, esetleg mások mit választottak, és megérzéseim szerint mi az, amik közül választhatsz, és mindez még nem is teljes! Hiszen te hozzá fogod tenni a magad megoldását, ami ráadásul lehet hogy teljesen eltérő ettől!

Mit tudok mégis? Tudom mutatni, hogy mások is vannak hasonló problémákkal, és mások is dolgoznak a megoldáson. Tudlak biztatni, innen, hogy érdemes. Ezt teszi egy edző, a coach, a beszélgetőpartner. Tudlak talán inspirálni is, amennyi innen a blogról lehetséges – egyébként arra vagyok a legbüszkébb, hogy vannak (nem mindenki) akit az írásaimmal tudok inspirálni. Ha tudlak inspirálni, kérlek görgess az oldal aljára, és írd le ezt kommentben, örülni fogok neki.

Mit tehetsz te?

Mint mondtam, ezt sem írhatom elő, és ráadásul ezek az én elveim, meg persze egy csomó más emberé, mesteré, tanítóé, és egyszerű útján haladó emberé.

Fel tudod vállalni saját felelősségedet a saját sorsodért. Tudsz információt gyűjteni, és tudsz saját belső hangodra figyelni. Meg tudod figyelni magadat, ahogy egy helyzetben van.

Meg tudod fogalmazni a kérdéseidet, a vágyaidat, a jelenedet és a vágyott jövődet, akár nélkülem is, de én erre inspirállak. Ha kérek valamit, azok ilyen kérések, írd le, küldd el, fogalmazd meg.  Egyébként hatásosabb, mint bármi más… Én sokszor tapasztaltam.

Lehet, hogy ezt kevésnek érzed? Szerintem ez a legtöbb. És ha te is elindulsz a felé, hogy ez a legtöbb, akkor egy darabig együtt megyünk az úton.

Mindazon által kérdezz! Én pedig felajánlom (mert eddig is ezt tettem) a következőket

  1. válaszolok a nekem címzett kérdésekre, amiket akár a blogon, akár e-mailben kapok, de a válaszolás NEM e-mailben történik, hanem a blogban. Előre nem tudom megszabni mikor vagy milyen időközönként, és melyik kérdésre válaszolod, de amilyen kérdésből sok van, vagy megérint, vagy úgy érzem, írnom kell róla, arról írok. Ezért jó dolog, ha látom a kérdéseket itt a blogon.
  2. Ha valaki elköteleződik az itteni témák mellett annyira, hogy jelentkezik a hírlevélre, akkor jelenleg (visszavonásig, amíg bírom) a hírlevélre feliratkozottaknak felajánlom, hogy, miután elolvasta az ingyenes tanulmányt, és válaszolt is arra a kérdésemre, hogy mi az ami segített neki a helyzetében, és mi az, ami még segíthetne, ha benne volna, akkor mindenkinek egy kérdésre fogok válaszolni, megintcsak a blogon, vagy esetleg az ingyenes tanulmány átírásával, kiegészítésével, és ezt meg fogom hirdetni a hírlevélben, hogy hol és miként lehet tőlem kérdezni úgy, hogy egyértelműen el is jusson hozzám, ne keveredjen el a kérdés.
  3. Ha még inkább feltárod saját magadat, és válaszolsz őszintén és mélyen (természetesen nem kell teljes név, de az igen, hogy én az írásodat őszintének érezzem) akkor  kitöltöd a Kérdőívet ami itt ebben a posztban van, ha még ott van. Nem tudom meddig lesz ott, de amíg van, addig kitölthető, és én megkapom, és a kérdéseket, történeteket bele fogom venni egy nagyobb, teljesebb tanulmányba, amit – mint meghirdettem – ingyenesen elküldök, de csak a kidolgozásban kérdéseikkel és visszajelzésükkel egyaránt részt vevők részére. Név nélküliséget és egy válasz e-mailt garantálok, viszont nem garantálom, hogy tudok válaszolni az eredeti kérdésedre.

 

Ezen túl mi lehetséges? Lehet hogy egyéni beszélgetés lenne jó, aminek formája még nem teljesen kitalált (felső menüsorban írom le, ha ott van, akkor van, ha nincs, akkor nem elérhető), az már valószínűleg nem lesz ingyenes.

 

Megint megköszönöm, hogy kérdeztek, ajánlotok, like-oltok, és hogy haladtok az utatokon. A köszönetek, az őszinteség pedig nagyon jól esett már eddig is 🙂

 

Ui: A válaszolók kérdésein alapuló hosszabb írás már a válaszolóknál van, és dolgozom a második verzión. A rövidebb írás pedig a hírlevélfeliratkozóknak azonnal letölthető. Dolgozom. Majd több is látszik belőle a blogon is, de ha már most érdekel, jelentkezz az oldalsávban a hírlevélre.

 

 

 

Comments

comments

Tags: , , , , , ,

Szeretnéd mélyebben átérezni, megérteni?

Ha TÖBBRE vágysz, mint amit a blogon mindenki számára olvashatóvá teszek, ha ÉRDEKELNEK a mélyebb írásaim, amiket csak a hírlevélolvasóknak küldök, és ha meg szeretnéd kapni a "Hogyan segíti az életed kiteljesedését az IKERLÁNG SZERELEM, és mi az a 11 hiedelem, ami tönkreteheti az ikerláng élményt" írást... akkor JELENTKEZZ:

NEM küldök spamet, és nem adom ki másnak az e-mailcímedet. Egy a titkokból: a TITOK nem azért titok, mert titkolják, hanem azért, mert akiknek IGAZÁN szól, ők nem akarják megismerni - örülök, hogy te már elindultál a megismerés felé :-)
Follow Me on Pinterest

Adományodat köszönettel fogadom


Hiszek abban, hogy jó emberek a pénzt, mint energiát is áramoltatjuk, hogy én és mások is saját eszközeinkkel és szeretetünkkel is segíthessük, és így a szeretetet is áramoltatjuk! Köszönöm szépen a támogatásodat magam és az általam segítettek nevében!
 

Archívum – havonként, naponként

2018. január
h k s c p s v
« ápr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

“Szavam meghallják, kik között a béke követe lépdel”

s lelkük lelkeim közé költözik.
A fénnyel. (KoshKinga)"

Ha itt olvasgatva lelked szava felhangosul,
szellemed azt közvetíti feléd, hogy
itt igaz szót hallasz, őszinte, lelkiekben gazdag információkat,
akkor tudd: FELADAT VÁR, ITT AZ IDŐ!

Engedd, hogy szellemed irányítson e feladat felé!

Egy tavaszi nap szerelme

Kilenc éve írtam, és ma rátaláltam, akkor egy régebbi március 26-ról írtam. Mert a március 26.ák sorjáznak, ahogy napok sorjáznak,...

Ikerláng – gyökérprobléma kérdés/válasz

Ikerláng szerelem van, és csodálatos! Az élmény egyszerre felemelő, de ugyanakkor minden szinten kitágítja a tudatot, és még le is...

Close