Mire jó a meditáció?

Még a csapból is ez folyik, a meditáció. Tanítják, nem tanítják, lenézik, engedik, furcsállják, piedesztrálra emelik – de mire jó?

Röviden: tisztánlátásra, megnyugvásra, elmének zavarából kiemelkedésre jó a meditáció. Hosszan: a meditáció egy lépcsőfok a felé, hogy már ne kelljen meditálni. Sőt, a meditáció csak egy út a sok közül erre. Így ezt lehet segíteni, tanítani, érte pénzt kérni, de neked, aki elindulsz ezen az úton, tudnod kell, hogy tőled függnek a dolgok és nem a meditációtól.

 

Mire jó a meditáció?

Hogyan jó meditálni?

Mikor jó meditációra időt szakítani?

Kivel jó együtt meditálni, ha egyáltalán van ilyen?

és MIKOR NEM JÓ, meditálni?

és persze: MIK A  meditáció VESZÉLYEI?

 

Mire jó a meditáció?

Elsődlegesen is megpiehenésre, relaxálásra, az elme túlpörgése ellen. Ebből következik, hogy csökkenti a nyomást, fejfájást, zavartságot, vérnyomást, szívdobogást.

 

Hogyan jó?

Először könnyebb, ha vezetett meditáción vagyunk valakivel, vagy hankazettáról, hangfile-ból hallgatjuk. Első időkben könnyebb, ha ragaszkodunk bizonyos dolgokhoz, mint ülő vagy fekvőhelyzet, meleg vagy takaró, csend, sötétség vagy félhomály, akár még fizikai fáradság, például napi munka vagy edzés vagy jóga után csodálatos. Később már az a jó, ha semmitől sem függ…

Mikor jó meditálni?

naponta.

Kivel jó a csoportos meditáció?

Jó csoportban, ha jó a csoport. Elsőre jó olyannal, aki könnyen létre tudja hozni magában és maga körül a meditatív, vagyis lecsendesült, kiegyenlített állapotot. Nem jó olyannal, aki nagyon feszült – persze csak akkor, ha még nem vagy gyakorlott. Gyakorlottként csak olyannal nem jó, aki direkt arra tette fel az életét, hogy zavarjon téged.

 

és MIKOR NEM JÓ meditálni?

Nem tudok olyat mondani, amikor nem jó, talán kezdetben nem jó, ha tényleges munka vagy fontos és sürgős elfoglaltság HELYETT teszed, de előtte vagy utána már jó.  Vagyis nem jó meditációba menekülni az élet elől…

 

Veszélyei:

  • a gyakorlatlan meditáló túl nyitott állapotú behatolókkal szemben. Vagyis előbb védelmet kell kialakítani, ez körkörös (gömbkörös) kifelé figyelés.
  • amikor menekülésre használjuk ezt a módszert – meg kell tanulni megismerni, ráismerni
  • amikor közvetítésbe vált át a meditáció, és azt saját információnkként értelmezzük és építjük be – szükséges némi távoltartás
  • amikor azt hisszük, hogy ez (mármint a meditáció) az élet értelme

 

Jó meditálást kívánok!

 

 

Comments

comments

Tags: , , ,

Szeretnéd mélyebben átérezni, megérteni?

Ha TÖBBRE vágysz, mint amit a blogon mindenki számára olvashatóvá teszek, ha ÉRDEKELNEK a mélyebb írásaim, amiket csak a hírlevélolvasóknak küldök, és ha meg szeretnéd kapni a "Hogyan segíti az életed kiteljesedését az IKERLÁNG SZERELEM, és mi az a 11 hiedelem, ami tönkreteheti az ikerláng élményt" írást... akkor JELENTKEZZ:

NEM küldök spamet, és nem adom ki másnak az e-mailcímedet. Egy a titkokból: a TITOK nem azért titok, mert titkolják, hanem azért, mert akiknek IGAZÁN szól, ők nem akarják megismerni - örülök, hogy te már elindultál a megismerés felé :-)
Follow Me on Pinterest

Adományodat köszönettel fogadom


Hiszek abban, hogy jó emberek a pénzt, mint energiát is áramoltatjuk, hogy én és mások is saját eszközeinkkel és szeretetünkkel is segíthessük, és így a szeretetet is áramoltatjuk! Köszönöm szépen a támogatásodat magam és az általam segítettek nevében!
 

Archívum – havonként, naponként

2018. január
h k s c p s v
« ápr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

“Szavam meghallják, kik között a béke követe lépdel”

s lelkük lelkeim közé költözik.
A fénnyel. (KoshKinga)"

Ha itt olvasgatva lelked szava felhangosul,
szellemed azt közvetíti feléd, hogy
itt igaz szót hallasz, őszinte, lelkiekben gazdag információkat,
akkor tudd: FELADAT VÁR, ITT AZ IDŐ!

Engedd, hogy szellemed irányítson e feladat felé!

Jól teszed

Jól teszed, ha már teszed, És jól teszed, ha mégsem Jól teszed, ha már eszed, És jól teszed, ha kétled...

Sem semmilyen, sem valamilyen

Kosh Kinga: Sem semmilyen, sem valamilyen Mint kint, úgy bent, mint fent, úgy lent. Mint apró, úgy tág világ, mint...

Close