A média meg ‘monnyon le’, avagy ki hogyan gerjeszti az agressziót

Csodálatos az idő, pedig már két napja esnie kellene. Április is van, meg osztán ezt mondta még pár napja is az időjárás, meg a köpönyeg, meg a többi. Most a szememnek hiszek, vagy nekik? Felnézek az égre, és megmondom, milyen az idő.

Üvölt a híradóból az agresszió, és olvasom, hogyan tüzelik fel a kérdéseikkel a díjazott és fontoskodó riporterek a meginterjúvolt emberkéket. De jó, hogy elmondta az a kilépett riporter, díjazom, ő hátat fordított ennek a világnak, és kipakolt, de minek is higgyek ezután a híradónak? Azt is elmondta, hogy ez volt a munkája, és hogy már nem gondolja, hogy segített valamiben is az egész interjúval, kivéve, hogy az agresszió még nagyobb méreteket öltött.

Nézem a naná hogy kitalált történetet a tévéfilm sorozatban, ez éppen amcsi, elmondja,, bemutatja, hogyan viszik őrjöngésig a felvétel előtt a valóságshow szereplőit. Aztán meg megnézem a „Józsi gyerek” Mónika show videót a youtube-on, és tudni vélem a zsigereimben, hogy itt is ez történt előtte, és a kitalált történet sajnos igaz. Aztán az ismerősöm elmondja hogy milyen ordibálás volt a gangon. Azt elhiszem. Kiérzem az agressziót a rövid bejegyzéséből. Nem statisztikai, de legalább igaz.

Folyik a zsidózás és egyéb borzalom a FaceBook-ról is, minden jelű és rangú csatornából.

Tudom persze, hogy statisztikailag, de alapvetően van pár zsidó származású barátom és ismerősöm, egyikük cigány zenét játszik, és tényleg nem bírták már országunkban, igaz, nem fogták az antiszemitizmusra, hanem az alternatív gyógymódok visszaszorulására, ami egyébként a szakmája – elmentek.

Nem statisztika, de legalább igaz.

 

Gyerekek, össze kéne fogni.

Mint a naaaagy nemzeti ünnepi havazáskor. Megint nem a híradóból tudom, de ismerős ismerőse első vonalból, várakozott, majd tornatermezett a havas estében, szülők, nagymama frissen kijőve a kórházból, és két gyerek, elvitte őket így ötüket egy család éjszakára, és másnap ebéd után engedték el, mint nagyszerű barátokat. Na ez hír. Megint nem a híradóból.

Kinek higgyek? A barátaim történeteinek.

Amit én látok, amit a barátaim látnak.

Furcsa, de a FaceBook a saját vacakságai ellenére a barátaim miatt még mindig a legjobb hely információ áramlásra? Leginkább a baráti köröd milyensége, ami meghatározhatja az életedet. Tudd, hogy a média nem a barátod!

Ne nézd a híradót.

Ne higgy a híradónak. Higgy magadnak, meg amit látsz, meg amit a barátaid mondanak. A szemed is megcsalhat. Azt nem cseréled persze le.

Ha a barátod hazudik, vagy lecseréled, vagy nem. És a híradót? És a médiát?

A kérdés persze, hogy mire cseréled. Nekem van egy ötletem!

Nekem se higgy, de olvasd el ezt:

Írásom: Ön-MAG-odnak higgy!

Comments

comments

Tags: , , ,

Szeretnéd mélyebben átérezni, megérteni?

Ha TÖBBRE vágysz, mint amit a blogon mindenki számára olvashatóvá teszek, ha ÉRDEKELNEK a mélyebb írásaim, amiket csak a hírlevélolvasóknak küldök, és ha meg szeretnéd kapni a "Hogyan segíti az életed kiteljesedését az IKERLÁNG SZERELEM, és mi az a 11 hiedelem, ami tönkreteheti az ikerláng élményt" írást... akkor JELENTKEZZ:

NEM küldök spamet, és nem adom ki másnak az e-mailcímedet. Egy a titkokból: a TITOK nem azért titok, mert titkolják, hanem azért, mert akiknek IGAZÁN szól, ők nem akarják megismerni - örülök, hogy te már elindultál a megismerés felé :-)
Follow Me on Pinterest

Adományodat köszönettel fogadom


Hiszek abban, hogy jó emberek a pénzt, mint energiát is áramoltatjuk, hogy én és mások is saját eszközeinkkel és szeretetünkkel is segíthessük, és így a szeretetet is áramoltatjuk! Köszönöm szépen a támogatásodat magam és az általam segítettek nevében!
 

Archívum – havonként, naponként

2018. január
h k s c p s v
« ápr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

“Szavam meghallják, kik között a béke követe lépdel”

s lelkük lelkeim közé költözik.
A fénnyel. (KoshKinga)"

Ha itt olvasgatva lelked szava felhangosul,
szellemed azt közvetíti feléd, hogy
itt igaz szót hallasz, őszinte, lelkiekben gazdag információkat,
akkor tudd: FELADAT VÁR, ITT AZ IDŐ!

Engedd, hogy szellemed irányítson e feladat felé!

Rezgését mind szivárványként látjuk

Jelen korunk sokszínű. A prizma, a szivárvány, az eső és más természeti elemek, mind -mind  a fény mágiájához tartoznak. Mi...

Toruk Makto, most segíííts!

Beszélgettem Toruk Makto lélektársammal, amúgy lazán, de komolyan. Hogyan is lehetne máshogyan, amikor ilyen fontos dologról van szó, mint az...

Close