Amikor Kozsdi Tamás kiakad

A történelem fontos. A lélegzés is, a zene is, a tudomány és azzal együtt a felhasznált eredményei is.

Talán a legfontosabb ezek összessége, a világ teljessége, és ahogy válogatni lehet belőle.

Amikor volt a lét eleje, és megalkottuk az időt, megalkotódott a történelem, vagyis a múlt. De az emlékezet elveszett, és lett helyette valami, ami szubjektív.

Talán meg kell örökíteni az időt, talán nem. Leginkább azt hiszem, hogy mindenkinek más a dolga, mást szeret tenni. Másra reagál, másra rezonál.

Te, Kozsdi Tamás azt hiszed, hogy a történelem igazi olvasata menti meg embereket. Téged megment, legalábbis ezt láttatod magadból. Voltaképpen a többieket csak annyira, amennyire függtek tőle. Ha kövön gondolok ülni, és az szétmálik alattam, akkor a követ meg kell erősíteni, vagy ki kell cserélni. Na ezt mondhatod, mint feladatot, egy madárnak. Az elrepül, és nem törődik a kővel.

A történelem annyiban fontos, amennyiben az egó, a néptudat, a csoportos karma, a tudatalatti – ki mit érez, és minek nevezi – fontossá teszi.

Mondják sokan, hogy inkább előző életeikre emlékeznek. Az az emlékezet olyan minőségű, olyan rétegezettségű, amilyennel az akkori tudatban rendelkeztek. Az összességből még ekkor is össze lehetne rakni a teljességet.

És itt van, amikor emlékezek egyik professzoromra a tudományegyetemen, ahol kutattunk, kísérleteztünk, könyvtáraztunk, idéztünk, összeraktunk, következtetést levontuk, alátámasztottuk, és igen, nagyon jó minőségű és logikájú cikkeket írtunk. Professzorom mondata: „komoly konferenciákon sokat vitázunk komoly emberekkel arról, hogy amit sejtettünk 99 különböző területen megtett kísérlet eredményeképpen, sőt mondhatni elfogadtuk tudásnak, kell-e azt még egy századik kísérlettel bizonyítani, vagy inkább valami új területre kellene vinni az erőforrásainkat és gondolatainkat”.

Én így vagyok a történelemmel. Persze tudom, hogy sokaknak fontos, és jobb szeretném, ha már tanulunk róla, legalább igazat tanulnánk – de sok mindent egyébként is tudok, amit csak úgy tudna alátámasztani a történelem, hogy voltaképpen az megáll magában is, és a látványos többedik láb nem is kell neki.

Én nem a magyarságtudattól leszek magyar. És a magyar nép ősi regéi is csak azért jönnek ajkamra más népekkel kapcsolatban, ha esetleg bizonyítani szeretném nekik, hogy nekünk is van. De nem akarom bizonyítani nekik.

Mindazonáltal jó, hogy megteszed, jó, hogy kutatod. Jó lesz, ha többen kutatják, pláne ha Éjjel-nappal-budapest szappanoperáktól elvett idővel és energiával. Én majd idézem, én majd terjesztem, esetleg fordítom.  Olvasni egészen biztos, mert szeretek olvasni.

Jó lesz, ha mindenki saját hivatását találja meg, és gyakorolja. Nagyon jó lesz.

Az Aranykapu bezárult

És igen, az Aranykapu bezárult. Aki bújt bújt, az aranykor – vágy bármit is értünk az új kor alatt- jön, mert mondja, mert ordítja, mert harsogja, mert a fülembe súgja émelyítőn, és bátorítón, és kezem cibálja, és azt mondja: MEGYEK, jövök, táncolj velem. És ha a cibálásban már én is részt veszek, vagyis felállok, és lépést teszek, és mosolygok, és hajolok, akkor már TÁNC lesz, amit imádok, és ami bár nem hivatásom, mégis részem és egészem, és elkezdődhet ez az új, az élet, a társ-asság, és minden, ami jó és szép és mindenek előtt valódi.

Te pedig Kozsdi Tamás, ha kemény vagy, és lerázod magadról akit már nem akarsz cipelni, megértem, minek is vetted magadra. Minek? Volt kis idő, én is vettem fel párukat, és nekem is le kellett tenni. Aztán hogy agresszívnak vagy gyengének éreznek-e, mikor leteszed? Esetleg megköszönik, amit tettél? Egyik így, másik úgy.  Ez is általános. Így szokták. Velem is így volt.

De egyet én máshogy gondolok, ha te így gondolod: amikor már feláll az erős és önálló emberekből álló csapat, ahol mindenki teszi a dolgát, akkor nem te mondod meg a másiknak, hogy mit kutasson, mert az neked így vagy úgy jó volna, mert bele tudna kapcsolódni a kutatási területedbe. Vagy van olyan ember és terület, és megtaláljátok egymást, vagy pedig nincs, de nem te mondod meg. Hiszen önálló a másik is, hiszen olyan, mint te. Neked megmondja valaki? Csak a belső-felső ÉN-ed. Csak TE magad. Így van a többi is, aki van, aki él, és aki nem „felvállalja magát”, mert azt már rég megtette, hanem a mocsár, a vaskor, a régi éra elhúzódik erről a földről, és ami a sár alatt volt kő, vagy fény, elírtam, freudi elszólás volt, vagy fém,  vagy arany, az ott marad és láthatóvá lesz.  Ezért most már egyszerűbb lesz egymást meglátnunk

Lehet tudod. Lehet csak félreértés volt az írásodban, lehet előre látod a jövőt, és csak véletlenül használtál „kellene” szavakat a „majd lesz” helyett.

Minden esetre, ha majd lesz, akkor ideje, hogy akié a feladat, felvegye azt.

Ihletadó:  Kozsdi Tamás írása a blogján – de úgy tűnik, hogy mostanság (2014) már nem elérhető. Kozsdi Tamás törölni szokta régi dolgainak egy részét.

Kozsdi Tamás, nagyon köszönöm az írásodat a blogodon, mert míg írtam az enyémet, közte néhol olyan sorok buktak ki belőlem, ami méltó a digitális papírra. Köszönöm a motivációt, a hév átadását, köszönöm a létezésedet. Ez az igazi Aranykor. Önmagukban megálló emberek egymásból, egymásnak, egymásért is alkotnak – Magukból merítve. Merítés, hja? Csodaszép napot kívánok!

 

Ui:

NA megírtam ezt a képzeletbeli levelet, és nem küldöm el a MM2-re, de azért ide kiteszem.  KT-nek napi 80-100 levele van, hasonlóak,  és  én sem küldözgetek már leveleket, hanem posztot írok. Igen, más idők vannak.

Comments

comments

Tags: , , ,

Szeretnéd mélyebben átérezni, megérteni?

Ha TÖBBRE vágysz, mint amit a blogon mindenki számára olvashatóvá teszek, ha ÉRDEKELNEK a mélyebb írásaim, amiket csak a hírlevélolvasóknak küldök, és ha meg szeretnéd kapni a "Hogyan segíti az életed kiteljesedését az IKERLÁNG SZERELEM, és mi az a 11 hiedelem, ami tönkreteheti az ikerláng élményt" írást... akkor JELENTKEZZ:

NEM küldök spamet, és nem adom ki másnak az e-mailcímedet. Egy a titkokból: a TITOK nem azért titok, mert titkolják, hanem azért, mert akiknek IGAZÁN szól, ők nem akarják megismerni - örülök, hogy te már elindultál a megismerés felé :-)
Follow Me on Pinterest

Adományodat köszönettel fogadom


Hiszek abban, hogy jó emberek a pénzt, mint energiát is áramoltatjuk, hogy én és mások is saját eszközeinkkel és szeretetünkkel is segíthessük, és így a szeretetet is áramoltatjuk! Köszönöm szépen a támogatásodat magam és az általam segítettek nevében!
 

Archívum – havonként, naponként

2018. január
h k s c p s v
« ápr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

“Szavam meghallják, kik között a béke követe lépdel”

s lelkük lelkeim közé költözik.
A fénnyel. (KoshKinga)"

Ha itt olvasgatva lelked szava felhangosul,
szellemed azt közvetíti feléd, hogy
itt igaz szót hallasz, őszinte, lelkiekben gazdag információkat,
akkor tudd: FELADAT VÁR, ITT AZ IDŐ!

Engedd, hogy szellemed irányítson e feladat felé!

Mécses est elsején este

Ezt a felhívást Kozsdi Tamás által szerkesztett oldalon találtam, és jónak tartom. Ma este, 2013 november 1-én, pénteken 20-22 óráig...

Utána ugibugi – Alkoss, teremts, szeress

Figyelem, ezen a csodálatos, tízmmilliószoros napon ezek a gondolatok a nyugalom megzavarása után a mélységes mély öröm megtartására szolgálnak. Először...

Close