Kosh Kinga

Kosh Kinga egy írói, költői művésznév.kingak_green

Mindig is írtam, és olvastam. Egyre inkább elkülönültek azok az írások, amiknek volt érzelmi vagy fizikai alapja az életemből, és azok, amik az én életemből nem levezethetőek, amik távol állnak a fizikai valóságomtól, mindennapjaimtól – viszont legalább szépek, érdekesek, adhatnak neked is gondolatokat. Úgy éreztem, hogy megosztom ezeket, de elkülönítve egyéb mindennapi tevékenységeimtől – pont azért, mert nem tudok és nem is akarok magyarázatot adni ezeknek körülményeire, mert nincs is. Hozzáteszem, hogy amikor verseket elemzünk, bizony nagyon mellé tudunk fogni az elemzésekkel neves költőink esetében is.

De ne vágjuk a dolgok elébe. Ha szeretnél többet megtudni  erről a Kosh Kinga névről, a költőség és a név születéséről, kattints:   Ki is Kosh Kinga? Hogyan született és miért a Kinga név?

Sokkal fontosabb viszont, hogy mik azok a fényversek? Egyáltalán, honnan jön FÉNY a versekbe?

 

A Kosh Kinga név úgy született, hogy egy második keresztnevet nevet párosítottam egy olyan vezetéknévvel, amivel egyrészt jól hangzik, másrészt viszont – és ez egy művésznévnél fontos – egyedi nevet hoz létre. Továbbá úgy lett megalkotva, hogy angol nyelven is ugyanúgy ejtsék ki – ez ugyanis az eredeti nevemmel nagyon rosszul sült el. Éveket éltem külföldön, más társadalmi környezetben, alakultam általa. Ezért bennem a két név nem okoz semmi gondot, két tevékenységkör különül el.  Ha azok közé tartozol, akiket ez zavar, akkor valószínű nem vagyunk ugyanolyanok, mert engem senki másnál nem zavar, hogy van egy művészneve, és az alatt publikálja írásait.

Valahogy úgy vagyok a művésznévvel, mint Agatha Christie volt a szépirodalmi regényeivel, amit Mary Westmacott néven publikált. A környezet hozzászokott egy típusú könyvhöz, ez volt a krimi. Amikor Mrs. Christie kirándult a regény birodalmába, nem akarta hozzákötni azt a már ismert névhez. Miért? Amiért én sem kötöm családi nevemhez ezeket a verseket. Tiszteletből azok iránt, akik a régit ismerték, és nem akarnak váltani. A születéskor kapott nevemhez köthető a család, a rokonok, legálisan pedig adószám, cég,   és pár tevékenység. Itt sem reklámozom azokat, ott sem ezt, hiszen furcsa kettős világunkban még nincs olyan szintű elfogadás, vagyis a két világ pont a társadalmi elvárások miatt nem ér még össze. Így ehhez a névhez köthető az irodalmi, és a spirituális világ.  Ettől persze nem vagyok két ember, csak ugyanannak az embernek két munkaarca. Sőt, a spirituális értékekkel rendelkező emberek pont hogy sokszor kíváncsiak a valós világbani tevékenységeimre, de ez nem meglepő, a spirituális világ többnyire elfogadóbb, nyitottabb, és szeretet-teljesebb.

Voltak, akik feltették a kérdést, hogy melyik név az igazi? Nincs igazibb, mint aki belűről vagyunk, de megmutatkozhat-e az a világban? Akik spirituális úton járnak, pontosan tudják, hogy igyekszünk megmutatni mindent, de attól nem minden mutatkozik meg igazi szépségében. Miért? Azért, mert a titkok nagy része csakis azért titok, mert nem kérdezik, nem olvassák, nem érzik át. Nem azért titok, mert nem mondom meg.  Mindezzel együtt ha egyszerűbb lenne a nevek átírása (mind a kb 20-30 hivatalos dokumentumban), már lehet, hogy az igazolványon is ez szerepelne. 

Így aztán magamat nem ajánlom, mint barátot, hiszen a család és magánélet nem jelenik meg itt ezen az oldalon, nincs helye, így a Kosh Kinga nem azonos azzal, aki én vagyok, hanem annak egy mélyről indult, valódi, megmutatható, sőt megmutatandó szelete. Így aztán ajánlom a Kosh Kinga néven publikált verseimet, írásaimat, az egész csodaszép világot, ahogy ezekből az írásokból és versekből kiderül. És ajánlom azokat a hivatásból kiinduló szolgálatokat is, ami teszek, egy közös szép jövőért, egy közös jelenben. A tisztaság, fény, a megértés, a tudatosítás gondolatait.

“Szavam meghallják azok,  kik között már a béke követe lépdel, s lelkük lelkeim közé költözik. A fénnyel.”

 

Comments

comments

Leave A Reply (No comments so far)

No comments yet

Szeretnéd mélyebben átérezni, megérteni?

Ha TÖBBRE vágysz, mint amit a blogon mindenki számára olvashatóvá teszek, ha ÉRDEKELNEK a mélyebb írásaim, amiket csak a hírlevélolvasóknak küldök, és ha meg szeretnéd kapni a "Hogyan segíti az életed kiteljesedését az IKERLÁNG SZERELEM, és mi az a 11 hiedelem, ami tönkreteheti az ikerláng élményt" írást... akkor JELENTKEZZ:

NEM küldök spamet, és nem adom ki másnak az e-mailcímedet. Egy a titkokból: a TITOK nem azért titok, mert titkolják, hanem azért, mert akiknek IGAZÁN szól, ők nem akarják megismerni - örülök, hogy te már elindultál a megismerés felé :-)
Follow Me on Pinterest

Adományodat köszönettel fogadom


Hiszek abban, hogy jó emberek a pénzt, mint energiát is áramoltatjuk, hogy én és mások is saját eszközeinkkel és szeretetünkkel is segíthessük, és így a szeretetet is áramoltatjuk! Köszönöm szépen a támogatásodat magam és az általam segítettek nevében!
 

Archívum – havonként, naponként

2018. január
h k s c p s v
« ápr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

“Szavam meghallják, kik között a béke követe lépdel”

s lelkük lelkeim közé költözik.
A fénnyel. (KoshKinga)"

Ha itt olvasgatva lelked szava felhangosul,
szellemed azt közvetíti feléd, hogy
itt igaz szót hallasz, őszinte, lelkiekben gazdag információkat,
akkor tudd: FELADAT VÁR, ITT AZ IDŐ!

Engedd, hogy szellemed irányítson e feladat felé!