Ne légy kedves az agresszorral

Ne légy kedves az agresszorral – vagy mégis? És kivel voltál kedves? Vele, vagy inkább magaddal?

Ez egy olvasott történet, hiszek a könyv írójának, mert személyesen ismerem, őt is, a mestert, és  a követőit is, akik az ő energiájába fonódnak bele, és így számomra nagyon hasonlóan jó emberek.

Az egyik főszereplő a pincérnő, aki saját magán sokat dolgozik, és a könyvíró csoportjában elmeséli a történet újabb és újabb részeit.

Mindennapi szituáció, mindennapi agresszor

Az étterembe jár egy középkorú, egyedülálló, kissé trampli hölgy, aki mindig mindenbe beleköt. Az étterem tulajdonosa már azon gondolkodik, hogy az agresszivitása miatt ki fogja tiltani az étteremből. A pincérnő aki kiszolgálja, minden alkalommal nyeli a kínt. Egyre jobban felkészíti magát, spirituális úton járó ember, és már talán ő az egyetlen, aki hajlandó kiszolgálni.

Az egyik héten a vendég az édesanyjával érkezik. Az anya még durvábban, még kegyetlenebbül bánik a lányával, mint az bánt a pincérnőkkel. Le vannak döbbenve, és megértették, hogy mi és mikor okozta azt a rettenetes sérülést a vendégben. Ezentúl a főszereplő pincérnőnk nemcsak hogy neutrális, de egyenesen szeretetteljes a hölggyel, és körbeveszi megértésével és szeretetével. Szeretné gyógyítani ezzel.

A vendég viszont a kedvességtől és szeretetteljességtől valószínűleg tudat alatt irtózhatott, mert hamarosan elmaradt, és utána soha többet nem jelent meg az étteremben.

Nos, őneki nem volt szüksége a kedvességre, vagyis még ellenszenvet akart valószínűleg bevonzani.

Légy kedves persze, de a megértés, a kedvesség, a szeretetteljesség téged, biztosan csakis téged gyógyít!

A másikat lehet, hogy gyógyítja, lehet hogy jól esik neki, még az is lehet, hogy meg is köszöni. De az is lehet, hogy elriasztja.

Tanulság: alapvetően és biztosan csak magunkon segítünk a kedvességgel!

Ide jutunk az önzetlenségünkkel – magunkon segítünk, és lehet, hogy másokon is.

És ez, bár nekünk lett jobb, valójában ez nem önzőség. Én már nem tolom rá senki másra feladatképpen azt, hogy engem lelkileg jól tartson, és rendbe hozzon, miután kedvességemmel visszaéltek. Én viszont mindig kész vagyok segíteni, hisz…. önmagammal már csodálatos, szeretetteljes viszonyban vagyok.

 

Tehát kedves fénymunkás, ne légy kedves az agresszorral. Ha te alapból kedves vagy, ha így érzed jól magad, legyél kedves. Magadnak mindig adsz a kedvességgel. De soha nem lehetsz biztos benne, hogy a másiknak jót teszel vele…. Szóval legyél olyan, amilyennel meg tudod őrizni saját magadat, kedvességedet, fényedet.

Az AranyKapun egyébként is csak az mehet át, aki megtalálta és gyakorolja magában a jót, a kedvességet.

 

 

Comments

comments

Tags: , , , , ,

Szeretnéd mélyebben átérezni, megérteni?

Ha TÖBBRE vágysz, mint amit a blogon mindenki számára olvashatóvá teszek, ha ÉRDEKELNEK a mélyebb írásaim, amiket csak a hírlevélolvasóknak küldök, és ha meg szeretnéd kapni a "Hogyan segíti az életed kiteljesedését az IKERLÁNG SZERELEM, és mi az a 11 hiedelem, ami tönkreteheti az ikerláng élményt" írást... akkor JELENTKEZZ:

NEM küldök spamet, és nem adom ki másnak az e-mailcímedet. Egy a titkokból: a TITOK nem azért titok, mert titkolják, hanem azért, mert akiknek IGAZÁN szól, ők nem akarják megismerni - örülök, hogy te már elindultál a megismerés felé :-)
Follow Me on Pinterest

Adományodat köszönettel fogadom


Hiszek abban, hogy jó emberek a pénzt, mint energiát is áramoltatjuk, hogy én és mások is saját eszközeinkkel és szeretetünkkel is segíthessük, és így a szeretetet is áramoltatjuk! Köszönöm szépen a támogatásodat magam és az általam segítettek nevében!
 

Archívum – havonként, naponként

2018. január
h k s c p s v
« ápr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

“Szavam meghallják, kik között a béke követe lépdel”

s lelkük lelkeim közé költözik.
A fénnyel. (KoshKinga)"

Ha itt olvasgatva lelked szava felhangosul,
szellemed azt közvetíti feléd, hogy
itt igaz szót hallasz, őszinte, lelkiekben gazdag információkat,
akkor tudd: FELADAT VÁR, ITT AZ IDŐ!

Engedd, hogy szellemed irányítson e feladat felé!

Karmába zárva

Olyan sok téveszme, sőt egyenesen butaság kering a karmáról. Néhol büntetésnek állítják be, néhol meg egyenesvonalú fejlődést feltételeznek – egyik...

A média meg ‘monnyon le’, avagy ki hogyan gerjeszti az agressziót

Csodálatos az idő, pedig már két napja esnie kellene. Április is van, meg osztán ezt mondta még pár napja is...

Close