LélekFilm: Kárpáthy Zoltán

Jókai Mór két kötetes regényéből készült a két film – ebben a Magyar Nábob fia, Zoltán már 18 éves, koravén felnőtt.

Amikor megtudja, hogy mivel rágalmazzák nevelőapját és anyját, önként lemond a teljes birtokáról – nem engedi a pert bíróságra menni.

Ekkor barátja, Wesselényi Miklós igencsak megfeddi: “meggondolatlan fiatal vagy, hiszen lemondasz az értékeidről, az uradalmakról, rajta azon emberekről, akik bíznak benned – lemondasz csupán azért, mert hazug, kétszínű, pénzre hajtó emberek megrágalmazták apádat. Pedig neked azokkal az emberekkel kellett volna gondolnod, akik rád felnéznek, akik benned bíznak” – ez a jobbágyfelszabadítás előtt volt, hogy értsük a történelmünket.

A Kártpáthy Zoltán című film a Magyar vagyok oldalon látható.

 

Én pedig most tetemre hívlak téged, kedves lélektárs: szabad-e lemondani emberek vezetéséről, tanításáról, akár megváltásáról csupán azért, mert mások vagy akár ugyanazon emberek nem hisznek, sőt téged minősítenek, téged kinevetnek? Szabad?

A válasz nálad van. De nézzük tovább a filmet, ahol sok szomorúsággal karöltve, egy önfeláldozó nevelőapa és egy halálos beteg, de szerető szívű leány halálával a birtok, a lehetőségek visszakerülnek ugyanoda, ahol voltak.

Kedves Társak, ha tudsz élni a lehetőségekkel, tedd meg! De na nem, akkor majd fogadd el a következő lehetőséget! Aminek meg kell történni, ahhoz kellünk mi, de lesz segítség is! Csak nézz és láss, érezz és tegyél legbelsőbb érzésednek megfelelően!

 

 

 

Comments

comments

Tags: , , , ,

Szeretnéd mélyebben átérezni, megérteni?

Ha TÖBBRE vágysz, mint amit a blogon mindenki számára olvashatóvá teszek, ha ÉRDEKELNEK a mélyebb írásaim, amiket csak a hírlevélolvasóknak küldök, és ha meg szeretnéd kapni a "Hogyan segíti az életed kiteljesedését az IKERLÁNG SZERELEM, és mi az a 11 hiedelem, ami tönkreteheti az ikerláng élményt" írást... akkor JELENTKEZZ:

NEM küldök spamet, és nem adom ki másnak az e-mailcímedet. Egy a titkokból: a TITOK nem azért titok, mert titkolják, hanem azért, mert akiknek IGAZÁN szól, ők nem akarják megismerni - örülök, hogy te már elindultál a megismerés felé :-)
Follow Me on Pinterest

Adományodat köszönettel fogadom


Hiszek abban, hogy jó emberek a pénzt, mint energiát is áramoltatjuk, hogy én és mások is saját eszközeinkkel és szeretetünkkel is segíthessük, és így a szeretetet is áramoltatjuk! Köszönöm szépen a támogatásodat magam és az általam segítettek nevében!
 

Archívum – havonként, naponként

2018. január
h k s c p s v
« ápr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

“Szavam meghallják, kik között a béke követe lépdel”

s lelkük lelkeim közé költözik.
A fénnyel. (KoshKinga)"

Ha itt olvasgatva lelked szava felhangosul,
szellemed azt közvetíti feléd, hogy
itt igaz szót hallasz, őszinte, lelkiekben gazdag információkat,
akkor tudd: FELADAT VÁR, ITT AZ IDŐ!

Engedd, hogy szellemed irányítson e feladat felé!

MAGfilm: Honfoglalás

Koltay Gábor filmje, magyarokról, magyaroknak, szép magyar nyelvünkön - és új tartalommal ruházom fel. Az az út, amit leír, több...

Emlékezz!

Emlékezz arra, amit megtanulhatnál, de már tudod... Emlékezz arra, amit tenned kell, és még nem tudod.   Nincs más utad,...

Close