Boldog koldus akarok lenni

Fiatal volt,  mosolygós, kedves, csillogó szemű, mezítlábas, és teát adott. Rasztáját oldalt három tincsnyi kifésült haj keretezte, amit egy kisleány éppen igazított. A gyerekekkel is megértette magát.

Butaságot kérdeztem tőle. “Kik a vevőid” – A válasz: “nem akarom eladni a teáimat! Segíteni akarok vele!

Ő mondta nekem, hogy boldog koldús akar lenni. A boldogságot, kiegyensúlyozottságot egyébként át is tudta adni.

A pénzt viszont elfogadta, sőt meg is köszönte, igaz, nem nézett oda, mi csörög a befőttesüvegben. Ő csak készítette a gyógynövényből a teát, bodzából a szörpöt, és friss tanulmányaiból idézve sorolta az egyes teák jótékony hatásait.

Fiatal, mosolygós, kedves. Nem spirituális úton, mert őneki már nem kell úton járnia. Ő éli azt, amit belül érez. A teljességet. Hamvas Bélát olvas, és csak “boldog koldus” akar lenni.

a kép csak illusztráció

a kép csak illusztráció

A boldog koldús nem akar eladni. Talán van élelemre pénze, ha nincs, nyers kukoricát fog rágni. Talán van egy tanya, ahol alszik, és amit imád. Ha nincs sárgacsekkre pénze, biztosan befogadják mások, akiknek valami módon épp akkor van pénzük. Ingyen tanít, és nem kér pénzt a teáért, igaz, az erdő is ingyen adta, a munkáját pedig nem értékeli, a villanyt kifizették mások a forró vízhez, a víz még ingyé volt, és a körötte ülő mosolygó lelkek visszasugározták rá a szeretetet. Akinek van munkája, vagy valami vállalkozása, az pénzt is tett a befőttesüvegbe. Szerencsére ezen a kies helyen semmiféle ellenőr nem volt.

Ez az idill. Megfogott.

Ez az aranykor, felemás módra.

Pillanatnyilag még azok teszik lehetővé, akinek jelenleg is van más bevételi forrása, mókuskerékben dolgoznak, vagy éppen vállalkoznak. Ők idillt kapnak cserébe. A mosolygós lány, aki lehetővé teszi az aranykori idillt, ellátást kap cserébe, akár pénz, akár étel, vagy szállás.

 

Szabad koldus? Boldog koldus? Igen.

Amennyiben te is ilyen vagy, csak arra kell figyelned, hogy minél inkább te legyél, amit mások látnak magadból. Ha nem mosod el a bögréket két kortyoló között, és az megfelel neked, akkor másnak is jó lesz. Ha benne marad a tealevél a teában, mert csak nagyjából lett leszűrve, csak rád néznek, és átérzik, hogy neked megfelelő, így nekik is az lesz. Bármi jó, ami te vagy. Csak befelé figyelsz, és majd kapsz, amit kapsz. A lehetőségek meg fognak találni, csak elfogadni kell tudnod. Bár magamból írom e sorokat, de ő mindez volt, így volt.

 

Mit tudok én adni ennek a leánynak? Én, aki ember, de spirituális segítő, gyógyító, és vállalkozásindító? Csak egy mosolyt. Hiszen nem akar eladni. Nem akarja a szárított növényeit katalogizálni. Nem akarja csomagolni, cimkézni, nem akarja pultra rakni. Csak kínálni akarja. Csak “Boldog koldus” akar lenni. Angolul ezt hippie-nek mondják, és írok én egy Hippie Healer-ről is, aki Goddess vagyis Istennő lett.

Ebből is látszik, hogy a boldog koldus nem végleges állapot, és nem is fejlődési szakasz. Aranykorunkban ez választás kérdése.

Emelem teásbögrémet a boldog koldusra!

Köszönöm, hogy megismerhettelek.

Comments

comments

Tags: , , , , , ,

Szeretnéd mélyebben átérezni, megérteni?

Ha TÖBBRE vágysz, mint amit a blogon mindenki számára olvashatóvá teszek, ha ÉRDEKELNEK a mélyebb írásaim, amiket csak a hírlevélolvasóknak küldök, és ha meg szeretnéd kapni a "Hogyan segíti az életed kiteljesedését az IKERLÁNG SZERELEM, és mi az a 11 hiedelem, ami tönkreteheti az ikerláng élményt" írást... akkor JELENTKEZZ:

NEM küldök spamet, és nem adom ki másnak az e-mailcímedet. Egy a titkokból: a TITOK nem azért titok, mert titkolják, hanem azért, mert akiknek IGAZÁN szól, ők nem akarják megismerni - örülök, hogy te már elindultál a megismerés felé :-)
Follow Me on Pinterest

Adományodat köszönettel fogadom


Hiszek abban, hogy jó emberek a pénzt, mint energiát is áramoltatjuk, hogy én és mások is saját eszközeinkkel és szeretetünkkel is segíthessük, és így a szeretetet is áramoltatjuk! Köszönöm szépen a támogatásodat magam és az általam segítettek nevében!
 

Archívum – havonként, naponként

2018. január
h k s c p s v
« ápr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

“Szavam meghallják, kik között a béke követe lépdel”

s lelkük lelkeim közé költözik.
A fénnyel. (KoshKinga)"

Ha itt olvasgatva lelked szava felhangosul,
szellemed azt közvetíti feléd, hogy
itt igaz szót hallasz, őszinte, lelkiekben gazdag információkat,
akkor tudd: FELADAT VÁR, ITT AZ IDŐ!

Engedd, hogy szellemed irányítson e feladat felé!

10 ok, ami miatt egy spirituális ember szegénységben él

A spirituális kánaán a küszöbön van, mégis körbevesz a szegénység. A legfájóbb, ha szívvel-lélekkel élő emberek, akik fél kenyerüket is...

Aranykori munkahét

Hogyan dolgozzunk, ha szabadok vagyunk? Önmagunk urai, vállalkozók, fénymunkások? Mindenképpen kell egy összhang a racionális és az intuitív lényünk között,...

Close