Megint elbux boldogságból…

Az Ember nagyon kedves és aranyos volt, és még tudott is. Tudott annyit, hogy több állás közül választhatott.

Az Ember nem volt boldog, mert már egy éve ingázott Anglia és Magyarhon között, kinn a munka, itt a család, kisleánya, akit így alig ismert, nemhogy játszani tudott volna vele. Váltani akart. Talált egy jó állást, ahol családapák dolgoznak. Alig kellene bejárni, informatikai munka, otthonról, kényelmesen. Nincs főnök és nincs beosztott, csak munka, és annak leadása. Feltűnt neki, hogy a kis cégben senki sem ideges. Nyugalom van, ledolgozott idők, mosoly, és főleg mindenki körül a családja. Komoly kis cég, és a családapák meg tudják finanszírozni, hogy a családanyák meg a gyerekek is boldogok lehessenek otthon. Nagy váltás a multi után, de az Ember ezt akarta.

 

Aztán bejött egy másik lehetőség, ahol kevéssel többért csoportvezető lehet. Nagy volt a kísértés. Elbukott.

(Ez a mese, mint mind a TrueVille azaz LélekErdő mesék több szemszögből, külön kommentárral íródott, ha még nem tetted, olvasd el itt, kik kommentálnak)

A Titkár tudja:

„Alig többet fog kapni, és cserébe nyolc helyett tíz órákat fog dolgozni, ehhez jön a stressz, és a bejárás meg napi több mint két órát fog elvenni. Sajnálom őt.”

A Kamasz is tudja:

„Meg is érdemli. A gyerekkel meg nem az apja meg az anyja lesz, hanem a bébiszitter. Aztán meg a többi pénz elmegy benzinre. Legyen is így. Nem is érdemel az ilyen mást, aki a négy éves gyerekével nem akar többet játszani”

A Mamó is tudja:

„Az a sok gyógyszer, amit a kilukadt gyomorra kell. Meg a sok szép ing meg öltönynek is ára van, nem beszélve a vasalásról, a tisztíttatásról.”

KingaK meg nem tudja, de látja, és érzi:

„A lehetséges boldogoknak mindig ott a lehetőség. És olyan hihetetlen lelkierő kell, hogy ne csábuljanak el ugyanarra újra és újra, ami már előzőleg sem jött be!”

Így történt, hogy a Boldogok megint elvesztettek egyet az Emberek közül.

 

Anne pedig mosolyog. Nem tudom, mi van ezen mosolyognivaló.

„Mert tényleg szép, ahogy mindenki egyszer majd odatalál” mondja. De nem érted, Anne, hogy ez rossz? kérdem én, és ő úgy tesz, mint aki nem érti. „Persze, őt elvesztettétek jelenleg. De megnyertek mást. Foglalkozz azzal” – na ja, de azt  a másikat meg is kell keresni.

A Titkár sóhajt egy nagyot:

„A cég szempontjából persze jobb, hogy nem fél év múlva jött ez a másik állásajánlat, ami elcsábította. Drága dolog hosszútávra berendezkedett cégnek betanítani valakit, aki elcsábítható. De ő meg fogja bánni. Akkor már késő lesz.”

Anne megint csak mosolyog, kimondottan idegesítően.

„Nem, nem lesz késő, több kínnal, több szenvedéssel, de majd mind a két fél talál másik kedves embert és másik kedves céget. Csupán lassan halad ez az AranyKori építkezés”.

 

Nos, a boldogságot folyamatosan kérik az Emberek, majd sokszor kidobják a szemétbe, mondván hogy nem elég zöld, vagy rózsaszín, vagy esetleg túl korán jött. Aztán vagy ki tudják kaparni, vagy várhatják, hogy megint bekopog az ajtón.

Írta: az élet. Lejegyezte: Kosh Kinga

Comments

comments

Tags: , ,

Szeretnéd mélyebben átérezni, megérteni?

Ha TÖBBRE vágysz, mint amit a blogon mindenki számára olvashatóvá teszek, ha ÉRDEKELNEK a mélyebb írásaim, amiket csak a hírlevélolvasóknak küldök, és ha meg szeretnéd kapni a "Hogyan segíti az életed kiteljesedését az IKERLÁNG SZERELEM, és mi az a 11 hiedelem, ami tönkreteheti az ikerláng élményt" írást... akkor JELENTKEZZ:

NEM küldök spamet, és nem adom ki másnak az e-mailcímedet. Egy a titkokból: a TITOK nem azért titok, mert titkolják, hanem azért, mert akiknek IGAZÁN szól, ők nem akarják megismerni - örülök, hogy te már elindultál a megismerés felé :-)
Follow Me on Pinterest

Adományodat köszönettel fogadom


Hiszek abban, hogy jó emberek a pénzt, mint energiát is áramoltatjuk, hogy én és mások is saját eszközeinkkel és szeretetünkkel is segíthessük, és így a szeretetet is áramoltatjuk! Köszönöm szépen a támogatásodat magam és az általam segítettek nevében!
 

Archívum – havonként, naponként

2018. január
h k s c p s v
« ápr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

“Szavam meghallják, kik között a béke követe lépdel”

s lelkük lelkeim közé költözik.
A fénnyel. (KoshKinga)"

Ha itt olvasgatva lelked szava felhangosul,
szellemed azt közvetíti feléd, hogy
itt igaz szót hallasz, őszinte, lelkiekben gazdag információkat,
akkor tudd: FELADAT VÁR, ITT AZ IDŐ!

Engedd, hogy szellemed irányítson e feladat felé!

Entea és a fahordó fiú

Volt egyszer egy királylány. Olyan szép volt, olyan ragyogó, hogy csak a tiszta emberek látták. Csak azok érzékelték a jelenlétét,...

Close